torsdag 30 september 2010

Grattis =)

Grattis till körkortet:

Fillipa
Conrad
Marcus
Joakim
Christoffer

Kör mycket och försiktigt =)

lördag 25 september 2010

Mobilen dödade 16 000 i trafiken!!

Vi skickar inte bara sms och mms nu förtiden.
Med dagens smarta mobiler uppsatta i en hållare kan vi även surfa och kolla mailen – samtidigt som vi kör.
I en ny studie som publicerades i American Journal of Public Health i går kostaterar forskarna Fernando Wilson och Jim Stimpson vid University of North Texas att bilförare som kör medan de använder mobiltelefonen har dödat omkring 16 000 människor i USA mellan åren 2001–2007. 
År 2008 berodde en av sex bilolyckor med dödlig utgång på att föraren var distraherad”, skriver herrarna i sin rapport, som är det första vetenskapliga försöket att kvantifiera antalet som dödats och skadats i trafiken i samband med mobiltelefonanvändning.
Undersökningen baseras på kombinerad statistik från trafikmyndigheter och telekommunikationsmyndigheten FCC.
– Sedan 2001–2002 har textmeddelandena ökat med flera hundra procent, säger Fernando Wilson i en telefonintervju med MSNBC.
– Våra modeller visar att sedan 2001 har 16 000 människor dött och detta tillskriver vi ökningen av just sms.

måndag 20 september 2010

Tusentals farliga förare i trafiken?

Det finns personer i trafiken som är trafikfarliga av olika anledningar t.ex. alkohol- eller drogpåverkan, vårdslöshet i trafiken eller av medicinska skäl. Polisen har en viktig funktion i att övervaka trafiken och att i förekommande fall vidta åtgärder, exempelvis omhänderta ett körkort. Transportstyrelsen ansvarar därefter för att pröva omhändertagandet och besluta om indragning. Dessa ärenden är högt prioriterade och tas omedelbart om hand. Under 2009 återkallades totalt 32 786 körkort i Sverige. 26 899 återkallades på grund av olika typer av trafikbrott. 3351 körkort återkallades på grund av medicinska skäl. I dagsläget har Transportstyrelsen cirka 1200 anmälningar från läkare att utreda. I ytterligare cirka 700 ärenden pågår redan utredning. Syftet är att överväga och besluta om personen i fråga ska eller inte ska ha sitt körkort kvar.

söndag 12 september 2010

Sverige bäst i världen på bilkörning?

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7768987.ab

Veckans bild

Veckans bild

Dagens bild =)

Dagens bild =)

Vem kör först???

Vem kör först???

håll avståndet =)

håll avståndet =)