fredag 15 april 2011

Positiva trenden bruten - fler dödas i trafiken

http://www.expressen.se/nyheter/1.2404090/positiva-trenden-bruten-fler-dodas-i-trafiken

måndag 11 april 2011

Sänkta krav!

Idag finns det vissa problem med att hitta motorcyklar som är lämpliga för nybörjare och som samtidigt uppfyller de minimikrav som gäller vid körprovet för motorcykel behörighet A. Transportstyrelsen har därför fattat beslut om att sänka kravet.

Transportstyrelsens beslut innebär att det finns ett bredare urval av motorcykelmodeller, som går att använda vid körprovet.

Föreskrifterna träder i kraft den 1 april 2011.

- Det här är en ändring som motorcykelbranschen har efterfrågat länge. Det möjliggör ett bredare urval av motorcykelmodeller, säger Olof Stenlund på Transportstyrelsens väg- och järnvägsavdelning.

Kraven som gäller från 1 april 2011 är minst 595 kubik och minst 40 kW. De nya reglerna gäller parallellt med de gamla, som får tillämpas till och med den 18 januari 2013.

Detta blir ett nationellt krav i Sverige fram till den 18 januari 2013. Den 19 januari 2013 ska det tredje körkortsdirektivet vara infört i hela EU. Då kommer kravet att sättas till minst 600 kubik, om inte bestämmelsen dessförinnan har ändrats i körkortsdirektivet. Att ha en annan gräns än vad som anges som minimikrav i körkortsdirektivet är inte möjligt.

Källa: korkortsportalen.se

Veckans bild

Veckans bild

Dagens bild =)

Dagens bild =)

Vem kör först???

Vem kör först???

håll avståndet =)

håll avståndet =)