onsdag 16 juni 2010

Bilförare orsakar sex av tio MC-olyckor


När en motorcykelförare och en bilförare kolliderar är det i 64 procent av fallen bilförarens fel. Det konstaterar försäkringsbolaget Trygg-Hansa, som har analyserat två års olycksstatistik bland sina försäkrade.
Totalt har Trygg-Hansa undersökt 755 MC-olyckor åren 2007-2009, där fler fordon än mc:n varit inblandade . Det visar sig att bilförarna är vållande i mer än sex fall av tio. MC-föraren är direkt vållande i 30 procent av fallen. Samtidigt visar analysen att antalet MC-olyckor har minskat med 47 procent bland Trygg-Hansas försäkrade. Under 2009 inträffade inte en enda MC-olycka med dödligt utfall. Resultaten från sin undersökning tolkar Trygg-Hansa som ett tecken på att MC-förarna har blivit säkrare.

Vid olyckor då MC-föraren varit vållande är det vanligast att han eller hon kör på någon bakifrån. Den näst vanliga MC-olyckan sker på grund av missad väjningsplikt. Men de absolut vanligaste orsakerna till MC-olyckor är att en bilförare missbedömer avståndet till en motorcyklist vid en vänstersväng eller att bilisten missat sin väjningsplikt.  


Källa: STR


1 kommentar:

Veckans bild

Veckans bild

Dagens bild =)

Dagens bild =)

Vem kör först???

Vem kör först???

håll avståndet =)

håll avståndet =)