torsdag 10 november 2011

Kaos!!

Förarprovet inställt i hela landet

I går kväll tog Trafikverket beslutet tillsammans med Transportstyrelsen att stoppa alla kunskapsprov till körkortet i hela Sverige.
Trafikstyrelsens nya datasystem håller inte.
– Det nya systemet har drabbat av tekniska problem som har blivit så pass allvarligt att vi har varit tvungna att avbryta kunskapsproven i Sverige, säger Mikael Andersson, informatör på Transportstyrelsen.

Svarade fel åt elever

Datasystemet är nytt sedan några veckor och har från första början varit väldigt trögt. Det var ändå hanterbart, men i veckan växte databekymret.
Det började leva sitt eget liv – och bestämma provsvaren åt eleverna.
– Systemet har agerat felaktigt och inte på ett korrekt sätt registrerat svar som en person gjort i provet. Den situationen såg vi i så pass stor omfattning under onsdagen och förstod att systemet inte agerat som det ska, säger Mikael Andersson.

Kan ha underkänts

Provet fungerade inte enligt manualen och kan ha påverkat resultatet för en hel del elever. I värsta fall kan det ha lett till att de kuggats.
– Det är för tidigt att säga hur vi hanterar de prov där vi kan ifrågasätta provresultaten. Vår prio och fokus ligger på att komma i gång med systemet sen får vi se hur vi hanterar provresultaten. Jag kan inte ge något bra besked just nu utan att vi utreder frågan, säger Mikael Andersson.

Alla får en ny tid

Provet hade legat nere i Stockholm sedan i tisdags, men berör nu hela landet. Det rör sig om hundratals inställda prov. Enligt Trafikverket gör ungefär 1800 personer kunskapsprovet varje vecka.
– Det här är ett drastiskt beslut men det enda sättet. Det är tråkigt för de som sett fram emot provet. Vi jobbar på att kunna erbjuda nya tider så fort vi kan, säger Ylva Lundin, informationschef på Trafikverkets förarprov.
I början av nästa vecka hoppas Trafikverket och Transportstyrelsen vara i gång igen med teoriprovet.

Källa: Aftonbladet

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Veckans bild

Veckans bild

Dagens bild =)

Dagens bild =)

Vem kör först???

Vem kör först???

håll avståndet =)

håll avståndet =)